Megszerettem, megszereztem – Huawei P10

Már a hivatalos megjelenése előtt is kacérkodtam vele…. Bújtam az internetet, érdeklődtem mindenkitől, akitől csak lehet, kezdve az ismerősöktől, egészen a szakemberekig. Olvastam a teszteket, és közben folyamatosan azon morfondíroztam, hogy ez mind szép és jó, de valahogy muszáj lenne a gyakorlatban is kipróbálni, kézbe fogni, és végre kattintani néhányat a sokat emlegetett szuper kamerával.
A motiváció abszolút adott volt, hisz éppen „telefoncsere”  előtt álltam, s ebből is szerettem volna kihozni a maximumot. Így folyamatosan munkált bennem a gondolat, hogy vajon melyik márka, és modell legyen az, ami mellett újabb hónapokra elköteleződöm.

Maya és a Huawei


Dual LEICA kamera, villámgyors feltöltés, könnyű és egyszerű kezelhetőség, erős hardver és komoly méretű memória, ezek voltak a legfőbb jelzők, amiket hallottam, illetve olvastam róla….
Bevallom őszintén a fenti infók némelyike szinte semmit sem mondott nekem, de ahhoz azért pont elég volt, hogy alaposan felcsigázzon. Amikor már szinte teljesen elvesztem a technikai paraméterek és műszaki információk útvesztőjében, akkor kaptam egy telefonhívást, amiben megtudtam, hogy végre a gyakorlatban is választ kapok a kérdéseimre, mivel a Huawei Technologies Hungary Kft. jóvoltából kipróbálhatom az áhított modellt.
Amikor felocsúdtam az első meglepetésből, eldöntöttem, hogy rengeteget tesztelem, amennyit csak lehet fotózok vele. A személyes tapasztalataimat pedig igyekszem megosztani Veletek egy abszolút közvetlen hangvételű írásban, ami Nektek is segítség lehet a döntésben, ha éppen telefoncsere előtt álltok.

Az első dolog, ami abszolút levett a lábamról az egyértelműen a kamera volt.
Mivel a munkám során, és a magánéletben is kiemelten fontos számomra a fotózás, így alig vártam, hogy minden pillanatot megörökítsek vele. Természetesen tudtam, hogy a LEICA az abszolút professzionalitást képviseli, de arról álmodni sem mertem, hogy egy telefonba építve is ilyen fantasztikus eredmények érhetők el vele. Egészen elképesztő színek, csodás portrék és remek megoldások. Amennyiben szeretsz kísérletezni, akkor ez a modell rengeteg lehetőséget kínál számodra, hogy egy-egy kép kedvéért egész komolyan elmélyedj a témában. Külön beállításokat találsz például a portré fotózáshoz, kiemelhetők általa a színek valódi tónusai és mélységei, de készültek az ételfotózást, vagy a fényfestést kedvelők számára is.
Véleményem szerint az optikai képstabilizátor például egy nagyon hálás dolog, hiszen az esetleges normál kézremegés simán kivédhető általa.
A tökéletes szelfi elkészítését egy 3D-s arcfelismerés is segít, ami élettel telivé teszi a portrét, természetesebb arcbőrt varázsol nekünk, sőt a rosszabb fényviszonyokból is abszolút kihozza a maximumot. Ehhez pluszban hozzájön az adaptív szelfi funkció, ami akkor jön igazán jól, ha többen szerepelünk egy fotón, s ilyenkor automatikusan hozzánk igazítja a tökéletes szöget, és nem nekünk kell nyújtózkodni ahhoz, hogy mindannyian beleférjünk.
Az igazi profik pedig egyénileg beállíthatják az összes technikai paramétert pontosan úgy, ahogyan egy tükörreflexes gépen is. Talán ezért is használja sok neves hazai és külföldi fotós a HUAWEI P10-et.
Egy kis ízelítő a fotóimból:

Természetfotók huawei

A másik nagy kedvencem a szupergyors akkumulátor feltöltés. Mivel szinte folyamatosan a kezemben van a telefonom, így az akku is állandóan komoly igénybevételnek van kitéve.
Telefonálok, emailezek, fotózok, és zenét hallgatok, valamint híreket olvasok, posztolok, és netezek is, szinte megállás nélkül. Így nagyon nem mindegy, hogy mennyire gyorsan merül le a készülék, illetve ezt követően milyen gyorsan tudom újra hadra fogni azt.
Még ilyen extrém terhelés mellett is kibír közel egy napot, és elegendő mondjuk 45-50 perc töltés ahhoz, hogy újabb 24 órára a rendelkezésemre álljon.
Amennyiben kicsit kevesebbet lógunk a social média felületeken, vagy nem készítünk ennyi fotót, akkor simán elérhetjük, hogy 2 napig biztosan nem kelljen a töltőt keresgélnünk.
Ha sokat utazunk, vagy a munkánk autóhoz kötött, akkor ajánlom a cég által kifejlesztett autós gyorstöltő, vagy külső akkumulátor beszerzését is, aminek segítségével a fenti számok menet közben is garantáltak lesznek, még akkor is, ha megállás nélkül zenét hallgatsz, esetleg navigálsz.

A könnyű kezelhetőség, és jól strukturált, értelemszerű menürendszer szintén hozzájárult ahhoz, hogy megszeressem...
Én előtte hosszú éveken keresztül egy másik márkát nyúztam, s megmondom őszintén féltem attól, hogy mit fogok kezdeni az új rendszerrel, hiszen egy valódi technikai antitalentum vagyok. Ezért úgy éreztem abszolút hendikeppel vágok bele a kalandba, de utólag be kell, hogy valljam, felesleges volt parázni, hiszen 1-2 nap alatt teljesen átálltam….

Huawei ételfotók


S, hogy a fentieken túl, mik készülék a további előnyei?

- Lendületes, dinamikus működés - A zárolt képernyő azonnal, azonnal feloldható az ujjlenyomat olvasóval, ami nagyon megbízhatóan működik. Ebből a mozgékonyságából használat során nem veszít semmit a P10, még akkor sem tudjuk zavarba hozni, ha számtalan alkalmazás között egyszerre ugrálunk ide-oda.
- A mobil adatforgalom folyamatos nyomon követése - Hasznos „figyelmesség” ez azoknak, akik nem rendelkeznek korlátlan internettel, hiszen időben figyelmeztet, még mielőtt elérnéd vagy túllépnéd a havi limitedet. Ráadásul ez alapján rangsorolja az appokat is, így soha nem érhetnek váratlan meglepetések.
- Még a csomagolás is abszolút menő - Már a dobozt kézbe véve is látszik, hogy a fejlesztői team figyelme minden részletre kiterjedt. Akár egy méregdrága parfümöt, vagy egy elegáns órát, esetleg ékszert is rejthetne a vagány, fehér doboz. Aminek a külcsín mellett a belső elrendezése is jól átgondolt és praktikus.
- Gyári kijelzővédő fólia – Ezzel nem kell további összegeket költeni a kijelző védelmére.
Tapasztalataim alapján bizton állíthatom, ezzel abszolút biztonságban tudhatjuk a mobilunkat, még akkor is, ha nem igazán tudunk vigyázni rá.
- 3 év gyári VIP garancia – Szemben az általánosságban alkalmazott 1 évvel, ez nagyon is gáláns vállalás a HUAWEI részéről.
- 3 hónap képernyőgarancia - A készüléked képernyőjét ért véletlen sérülés esetén a kijelzőt teljesen ingyen kicseréli a cég.
- 3 hónap cserekészülék - Amennyiben a telefonodban hardver hiba lép fel, akkor egyszeri alkalommal ingyenes kicserélik azt, és nem megjavítják.
Az Arany Szintű VIP Szolgáltatás igénybevétele feltételekhez kötött, erre vonatkozólag további infókat a készülékre előre telepített HiCare alkalmazásban találsz. Illetve a szolgáltatók munkatársai is készséggel állnak rendelkezésre ebben is.

Maya ajánlja HUAWEI

Összegezve a tesztidőszak tapasztalatait elmondhatom, hogy engem kifejezetten meggyőzött a készülék, olyannyira, hogy mostantól én is egy P10-es boldog tulajdonosa vagyok.
Én Vodafone ügyfélként itt az Alba Plazában lévő márkaboltban vettem meg, de természetesen a készülék beszerezhető az összes mobilszolgáltatónál, illetve elérhető a mobiltelefonokat forgalmazó üzletekben is.

Őszintén ajánlom Neked is! 

Fotók és cikk: Kernya Mariann (#MAYAstylist)