Aura I. - A láthatón túl

Egy magyar lány New Yorkba utazik. A július forróbb, mint valaha. 
Egy fiatal nyomozó új ügyet vállal. A szíve hidegebb, mint a jégcsap.
És egy apró kutyus, aki különleges nevet kapott: Aura.

A Libri könyvesbolt szórakoztató irodalom részlegénél nézelődtem, mikor megakadt a szemem a kékes-zöld árnyalatú borító pasztell színein, rajta a cím: Aura.
Hogyan jön össze ez a szó a borító illusztrációjával, amelyen egy pár csinos női lábat, egy bőröndöt és egy yorkit láthatunk?

Aura könyv

Azonnal kézbe kellett vennem, hogy elolvassam a fülszöveget:
"Mit lennél hajlandó feladni a szerelemért? Hanna, a 25 éves érdi lány mindent odadob. Imádott karrierjét, szerető családját, gyerekkori barátait. Átutazza a fél világot, hogy kedvesével lehessen. Hátrahagy mindent, kivéve egyvalamit: Aurát, hűséges, tűzrőlpattant yorkshire terrierjét, akinek hála az is elénk tárul, hogy milyen a világ kutyaszemmel. Az ambiciózus páros fel van rá készülve, hogy nem lesz könnyű új életet kezdeniük a nyüzsgő New York szívében, de ami valóban vár rájuk, az minden képzeletüket felülmúlja.
Az események pörgő láncolata életveszélyes kalandokba sodorja őket, ahol összemosódnak a szerepek. Ki az igaz szerelem, ki a barát és ki az ellenség? Hanna képes lesz hűnek maradni szerelméhez vagy a végzet az arrogáns, titokzatos, ámde észvesztően jóképű olasz üzletember karjaiba sodorja? És legfőképpen, hű tud-e maradni Hanna önmagához az emberpróbáló fordulatok között? Ha meg akar küzdeni a jövőjéért, előbb szembe kell néznie múltja kísértő titkával."

Még aznap este el kezdtem olvasni a könyvet és alig tudtam letenni, hogy pár órát azért aludjak is az éjjel. Mindig jön egy újabb izgalmas esemény, felmerül egy újabb kérdés, ami folyamatosan izgalomban tartja az olvasót!
A könyv szerkezetének különlegessége, hogy több nézőpontból íródott mégsem ismétlődik, folyamatosan visz előre.
Lendületessé teszi a történetet annak érdekes szövése is: a több szálon futó cselekmény észrevétlenül gyúródik össze miközben kirajzolódnak a karakterek bonyolult jellemvonásai és motivációi.
Az író fiatal kora ellenére igazán komoly, mély témákat feszeget. Az emberi érzelmek egész skáláját szólaltatja meg. 
Besorolása szerint ez a könyv egy romantikus krimi, de amint már említettem a történet igencsak sokrétű, műfaját tekintve számomra kissé megfoghatatlan. Valószínűleg szinte mindenki mást emelne ki belőle, aszerint, hogy ő milyen szűrőn keresztül látja a világot.

Aura olvasás

Két dolgot viszont nyugodtan kijelenthetek:
-  ez a könyv az Y generáció hangja
-  letehetetlen 

Kinek ajánlom?
- Az izgalmas történetek kedvelőinek.
- Kutyásoknak és útkeresőknek kötelező!

Az írónő bemutatása röviden:

Ajna számára az írás olyan, mint egy szuperképesség. Szárnyakat ad, amivel elrepülhet fantáziája birodalmába.
Könyvek iránti szeretete a nagymama kertjében, a cseresznyefa alatt kezdődött. Anyukája leterített egy plédet, amire mindannyian letelepedtek, és nővérével meg Ancsi kutyával együtt áhítatosan hallgatták a történeteket, amelyeket édesanyjuk felolvasott.
Kisiskolás volt, amikor megkapta első naplóját és egy csapásra megszállott íróvá vált. Innen már csak egy hajszál választotta el, hogy történeteket is kitaláljon és lejegyezzen. Történeteiben – számára mi sem természetesebb – gyakran kapnak szerepet, mi több hangot, állatszereplők is. Életét ugyanis, az íráshoz hasonlatosan, kicsi gyerekkora óta  átszövi a kutyák, az élővilág iránti szeretet.

Osvald Ajna - Aura

Az Aura – A láthatón túl az első regénye, mely nyomtatásban is megjelenik. Írása során sokszor inspirálta saját kutyáinak jelleme, viselkedése és a velük átélt közös kalandok. Az Aura második része a Sohaország is elkészült, hamarosan kapható a boltokban.

A könyv bevételéből az író az állatvédelmet támogatja!

Kernya Mariann (#MAYAstylist)