Újdonságok a kiegészítők terén 2018-ban

A ruhák és a cipők készítése mellett a kiegészítők vonatkozásában is komoly újdonságokra számíthatunk 2018-ban. Ennek eredményeként nagyon menő lesz a 80-as évek mellett minden, ami műanyag, valamint a gyöngyök és a túlzó darabok is.
No de nézzük a konkrétumokat…

1., Újraéledő barokk – Túldíszítettség, különleges csillogás, méretes kövek és drámai hatás. Ezek jellemzik leginkább az ebbe a kategóriába tartozó ékszereket. Legyen szó akár fülbevalókról, akár nyakékekről garantáltan különleges, és egyedi látványt kölcsönöznek viselőjüknek. Véleményem szerint szinte egytől egyig csodás darabok, de azt el kell ismerem, hogy nem mindenki tudja viselni ezeket a sokszor túlzó kiegészítőket, arról már nem is beszélve, hogy a megfelelő alany mellett a megfelelő alkalmat is érdemes megtalálni a viseléséhez.

barokk

2., Átlátszó, műanyag? – NANÁ!!! – Sokszor, sok helyütt hallunk a PVC tárhódításáról a divatban is, nos ez olyannyira igaz, hogy idén a kiegészítők piacának is egyik meghatározója elem lesz. De, hogy miről is van szó a gyakorlatban… A valódi kristályra emlékeztető üvegszerű műanyag 2018 új gyémántja, amit használhatunk nyaklánc vagy oversize fülbevaló formájában. Ami bár elsőre talán furcsának hangzik, mégis hatalmas népszerűségnek örvend, ezt támasztja alá az a tény is, hogy a legnagyobb nevű divatházak ilyen kiegészítők kíséretében mutatták be az idei kollekcióikat.
Az igazi fashioniszták pedig még ennél is tovább merészkednek, így jöhetnek az átlátszó műanyagból készült táskák, lábbelik, és kalapok is. Szóval ne lepődjünk meg azon, ha a környezetünkben is felbukkan belőle egy-két különleges darab.

Plastic

3., Látványos fülönfüggők A mai kor modern vonalvezetésű ruháihoz tökéletesen passzolnak a drámai hatású fülbevalók is. Szóval, ha biztosra akarsz menni, nyugodtan válassz, látványos köveket, esetleg a 2018-ban ismét a reneszánszát élő gyöngyöt, vagy az idei év jolly-jokerként számontartott diszkógömbre emlékeztető darabokat. 
A méretnél pedig az egészen vállig érő verziókat is bátran ajánlom. Amennyiben azonban a visszafogottságot részesíted előnyben, akkor az aszimmetrikus darabokat Neked találták ki. Kombináld bátran a kerek és a szögletes formákat, de a felemás „logós” verziók is csodásan mutatnak együtt.

Fülbevaló

4., Brossok, minden mennyiségben
– egyszerű és letisztult, drámai és meghökkentő, mindkettő egyaránt trendinek számít 2018-ban. Készülhet kövekből, gyöngyökből, de alapjául szolgálhatnak a díszes szalagok is. Feladatuk, hogy még a legegyszerűbb pamut vagy kötött termékeket is feldobják. A divatszakemberek szerint 2018-ban a basic ruhadarabok tökéletes kiegészítője a hétköznapokban, s meg kell, hogy mondjam, nekem nagyon közel állnak a szívemhez ezek a darabok.
Bross

5., Állati és növényi motívumok – Az előző évben már a megjelentek ezek a minták, de akkor még csak a ruhák és lábbelik anyagában találhattuk meg ezt a trendet. Nos ez a tendencia 2018-ban valamelyest megváltozik, hiszen mostantól már a nyakunkon, illetve a fülünkben is viseljük majd ezeket a vidám és bohókás darabokat például gyümölcsök formájában, jelesül a banánt, a citromot, a narancsot és a szőlőt is. Ezzel egyidőben ugyanígy tarolnak majd a pillangós, illetve a trópusi állatokat felvonultató kiegészítők is. Jöhetnek a kézenfekvő dolgok és az egészen extrém megoldások is.

null

6., Újra hódít a 80-as évek – A nagy és világhírű divatházak közül sokan gondolták újra ezt az időszakot, aminek nyomán sok hatalmas és vaskos termék kerül majd üzletekbe. Méretes és fémes hatású nyakláncok, fülbevalók, valamint igazán robosztus kiegészítők 21. századi anyagokból és technikákkal elkészítve… Én már várom, hogy felpróbáljak néhányat, a szüleim fiatalkori képein látott kiegészítők reinkarnációiból. 

80-as évek

Cikk: Kernya Mariann (#Mayastylist)
Fotó: pinterest.com