KÉPES Program 2017


Az idén két intézmény is megújulhat a KÉPES programnak köszönhetően

  

A KÉPES programot 2013-ban hívták életre helyi cégek, illetve Székesfehérvár Önkormányzata, ami azóta is sikeresen működik, így az együttműködés az idén már az ötödik évébe lép.

A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára. Az első három éves ciklus konkrét célkitűzése a megyeszékhely önkormányzati fenntartású óvodáinak vizesblokk-felújítása volt. A program keretében 8 óvoda 43 vizesblokkja újult meg, melyeket mintegy 1.500 kisgyermek használ örömmel.

Képes tagok 

A város életében folytatódik az óvodai mellett a tavaly megkezdett bölcsődei program, melynek konkrét célja a székesfehérvári, önkormányzati fenntartásban lévő bölcsődék szükség szerinti felújítása.

 2017-ben a 8. számú Bölcsőde (8000. Székesfehérvár, Tóvárosi ln. 69) esetében a belső- és a nagy udvar felújítása történik meg, illetve a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodájának (8000. Székesfehérvár, Tóvárosi ln. 70.) az udvaráról elbontásra kerülnek a javíthatatlan és balesetveszélyes játszóeszközök és újak kerülnek a helyükre.

A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végzik a nyári hónapokban, az óvoda és a bölcsőde működésének lehető legkisebb mértékű zavarása mellett.

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy nemcsak életre hívtuk a KÉPES programot, hanem immár több esztendeje példaértékűen, sikeresen működik ez a kezdeményezés Székesfehérváron. A csatlakozó cégek számára fontos, hogy az általuk teremtett munkahelyeken és a befizetett helyi adón túl is részesei legyenek a város életének, és támogassák a fehérvári gyermekek mindennapjainak komfortosabbá tételét. Önkormányzatunk örömmel vállal ebben partnerséget - így tényleg egyedülálló közösségi értékteremtés valósul meg. Köszönöm minden vállalatnak, aki részt vállal a programban.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

Az öt évvel ezelőtti, kezdeti 10 szervezettel indult KÉPES csapat mára már 27 székesfehérvári érdekeltségű vállalatra, vállalkozásra bővült, akik az együttműködés aktív támogatói. A résztvevő vállalatok az idén több mint 14 millió forinttal támogatják a bölcsőde és óvoda felújítását. Székesfehérvár önkormányzata ezt az összeget megduplázza és a Városgondnokság által elvégzett kivitelezés során a munkadíjat is az önkormányzat finanszírozza.

 Az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése, így a szokásokhoz híven az idei évben is megszervezésre kerül egy önkéntes nap az érintett bölcsődében és óvodában, amelyen a vállalatok önkéntesei mellett az óvodai munkaközösségek, a gyerekek és a szülők is részt vesznek a tervek szerint. Az önkéntes napon olyan munkák megvalósítására kerül sor, melyek hozzájárulnak a bölcsődei környezet szebbé, rendezettebbé tételéhez.

 A KÉPES program eddig is jelentős többlet értéket hozott létre az elmúlt években, hiszen az összefogás gondolatteremtő erejének köszönhetően az önkormányzat olyan munkák megvalósítását is megfinanszírozta, amelyek nem voltak napirenden.

 

Az idei évben a program egyik tagja, a Masterplast NyRt. a KÉPES program által létrejövő kapcsolatoknak köszönhetően vállalta a Nefelejcs utcai Óvoda tetőszerkezetének rendbetételét. 

Képes program

A programban az idei évben részt vevő cégek:

 

Alba Mineral Kft.,

Alba Plaza,

Arconic Köfém Kft.,

Alpha-Vet Kft.,

Auchan Magyarország Kft.,

Balance-99 Zrt (Hotel Magyar Király****),

Brooks Instrument Kft.,

DENSO Gyártó Magyarország Kft.,

GEALAN HungaryPlast Kft.,

G.E.B.E. Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó Kft.,

General-Plastics Kft.,

Grundfos Magyarország Gyártó Kft.,

Hanon Systems Hungary Kft.,

Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft.,

Klemol Kft.,

HTM Zrt.,

Ivanics Kft.,

Klemol Kft.,

Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.,

Masterplast NyRt.,

MetaloBox Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.,

Mondelez/Győri Keksz Zrt.,

Novotel Székesfehérvár,

Pannonjob Kft.,

Varga-Márfy Kft.,

Videoton Holding ZRt,

RÉV kft.,

VT-Arriva Kft.